Olet mitä syöt, kertoo Hanna Partasen aiheesta kirjoitettu kirjakin (Olet mitä syöt, Hanna Partanen; Pälvi Kuosmanen, WSOY). Ruokavaliolla on suuri merkitys terveyteen ja hyvinvointiin, mutta myös täysin suoraan meidän ulkonäköömmekin. On helppo löytää paljon informaatiota siitä, miten ruokavaliolla on yhteys painoomme ja miten liikunnan tukena myös sen tarkkailu, mitä suuhunsa panee, voi vaikuttaa kehon koostumukseen ja sitä kautta myös omaan ulkomuotoonsa. Mutta liian vähän keskustellaan ja kerrotaan kuitenkin siitä, miten muuten ruoka-valiolla voi vaikuttaa ulkonäköön myös kehon ulkomuodon ulkopuolella. Syöminen ei vaikuta vain rasvan määrään kehossamme tai siihen, kertyykö selluliittia reisiin. Vaan myös ihan kaikkeen muuhunkin. Se vaikuttaa kynsiemme, hiuksiemme ja ihomme hyvinvointiin. Siihen onko kasvomme hehkuvat vai harmaan kalpeat, onko ihomme kimmoinen vai ohut kuin riisipaperi. Siihen kuinka rasvainen on hiuspohjamme ja kuinka pöyheä on hiuksemme. Kyntemme kasvuun ja sen liuskoittumiseen ja paksuuteen. Tummiin silmän alusiimme ja kuivuneisiin rohtuneisiin huuliin. Loistokkaisiin silmiin, tuuheine ripsineen. Kaikkeen tähän ja vähän muuhunkin löytyy ratkaisut ravintotieteistä ja ylipäätään ruuasta.

Mistä Löytää Tietoa

Kiinalainen lääketiede kautta aikain on aina pohtinut eri ruoka-aineiden, valkuaisaineiden ja ravintoarvojen vaikutusta yleiseen terveyteemme. Mutta kiinalaisesta lääketieteestä löytyy myös vastauksia kauneudellisiin ongelmiimme. Erilaiset kauneusopukset, jotka perustuvat kiinalaisen lääketieteen oppeihin sisältävätkin yleensä perusteellisia ruoka-aine suosituksia ja eri ravinto-lähteitä erilaisiin ongelmiin. Kiinalaisen lääketieteen sanoma ei perustu huuhaa tietoon vaan maailman vanhimpana tieteenäkin tituleerattuun lääketieteeseen, jossa on aina tutkittu sairauksia ja erilaisia ihmisten tiloja kokonaisvaltaisina koko kehon puutetiloina. Lääketiede ei ole keskittynyt koskaan ratkaisemaan selkeintä ongelmaa yksistään vaan ratkaisemaan ongelman taustalla olevan syyn ja näin vaikuttamaan kokonaisuuteen. Kiinalaisen lääketieteen puolesta puhujat usein vertaavatkin länsimäisen lääketieteen olevan kuin ensiapulaukku, joka aina pyrkii korjaamaan sattuneen vahingon nopeasti ja tehokkaasti, mutta siihen miten ongelma syntyi ja miten voidaan korjata asia, ettei samaa ongelmaa tule uudestaan käytetään harvoin aikaa. Tutki ja perehdy siis kiinalaisen lääketieteen kirjallisuuteen ja voit löytää yllättävänkin helppoja keinoja kauneutesi tueksi.

Vesi Vanhin Voitehista

Yksi maailman vanhimmista lääkkeistä on vesi. Veden parantavaa voimaa ei osata arvostaa tarpeeksi. Riittävä vedenjuonti on täydellisen ihon salaisuus. Nestetasapaino vaikuttaa kaikkein eniten kaiken kuona-aineen poistumiseen kehosta. Kuona-aineet poistuvat virtsan mukana. Ja huuhtoutuakseen keholla pitää olla tarpeeksi nestettä toimiakseen. Aineenvaihdunnan perusperiaate on kunnollinen neste tankkaus. Kuona-aineet, jotka aiheuttavat näppylöitä ihossa ja lihasjäykkyyttä hartioissa poistuvat tuota pikaa jos muutamankin päivän aikana veden juonnista pitää erityistä huolta. Liikaa vettä ei kuitenkaan kannata juoda, mutta riittävästi.

Hyvä nestetasapaino pitää myös kuivuuden kaukana, pinta verenkierto voimistuu ja pumppaa ihon heleäksi ja huulet punaiseksi. Limakalvot voimistuvat ja erittävät esimerkiksi suussa enemmän sylkeä joka taas pitää hampaat valkoisina pidempään ja suun kunnossa. Silmien limakalvo voimistuu myös ja saat säihkettä silmiisi. Hiuspohjan kunto paranee, jonka seurauksena hilseily loppuu. Hiukset kasvaa tiheämpänä ja nopeampaa kun tarpeeksi nestettä sisältävä keho pystyy toimimaan tehokkaammin, nopeammin ja paremmin pumppujärjestelmän ollessa aktiivinen yötä päivää. Ruoka sulaa paremmin, joka edes auttaa ravinto-aineiden imeytymistä. Suoli toimii samoin paremmin joka edelleen vahvistaa erilaisten ravinto-arvojen imeytymistä. Hiuksien, ihon ja koko kehon rakennusaineet saavuttavat kohteensa tehokkaasti. Vapaat radikaalit, jotka aiheuttavat ryppyjä poistuvat kehosta ja ne korvaantuvat rakennusaineilla, mineraaleilla ja vitamiineilla. Ja kaikki on lähtöisin toki terveellisen ruoka-valion lisäksi veden juonnista. Elämämme ehdosta. Ota tavaksi nauttia runsaasti puhdasta raikasta vettä. Siitä kiittää koko keho.