Suomalaisella naisella useimmiten sheivataan sääret, kainalot ja bikiniraja. Erilainen karvoituksen kulttuuri kuitenkin muuttaa jatkuvasti suuntaansa ja esimerkiksi kainalokarvojen ajamatta jättämistä pidetään nyt trendikkäänä feminiinisyyden merkkinä. Ranskalainen nainen ei kainaloitaan trimmaile, sanoo ainakin vanha uskomus, jonka toteaminen vielä nykypäivänäkin todeksi vaatii retken Ranskaan ja tutkimusmatkan kesäiseen ruuhkabussiin, jossa leidit toppeineen ja ajamatta jättäneine kainaloineen pitävät kiinni katosta roikkuvasta tukitelineestä. Nykyajan trendinä on myös täysi karvattomuus. Käsikarvojen, reisien, pienen pienten viiksi- ja partakarvojen ajelun lisäksi häpykarvoituksen kokonaan sheivaus on yleistynyt. Niin naisilla kuin miehilläkin. Seuraavaksi käsitelläänkin häpyalueen ajelua partaterällä ja mennään lopuksi sheivatun ihon jälkihoito ohjeisiin.

Häpyalueen Karvojen Ajelu

Häpyalueen karvojen poistossa voidaan puhua trimmailusta, eri tyyleistä tai brasilialaisesta, joka tarkoittaa käytännössä täysin karvatonta häpyaluetta. Brasilialainen tyyli on luultavasti lähtöisin pornon trendeistä, mutta monet naiset ovat omaksuneet tyylin ja nykyaikana sen yleistyminen onkin ollut valtavaa. Brasilialaista sheivausta suositaan, koska sen koetaan olevan hygieeninen. Sheivauksen lisäksi voidaan karvat myös ihoystävällisemmin vahata tai sokeroida pois. Kun häpykarvoituksen ihokarvojen ajelua harkitaan ensimmäisen kerran, on tiedettävä oma ihotyyppinsä. Toisten iholle se sopii, mutta herkemmälle tai paljon hikoilijalle voi tämäntapainen trimmailu aiheuttaa erittäin kutisevan ja hiertyvän sängen. Aloita siis kokeilu bikinirajan karvojen ajelusta, siirtyen esimerkiksi suositun kolmion muotoiseen kuvion trimmaamiseen ja sen jälkeen viivamaiseen häpykarvoituksen kokeiluun ennen brasilialaisen kaikki pois sheivauksen kokeilua. Silloin tiedät jo paremmin miten ihosi reagoi itse ajeluun ja myös sen jälkeiseen karvan takaisin kasvuun. Ole myös erittäin huolellinen puhtauden ja jälkikäsittelyn kanssa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman kivuton. Paksun häpykarvoituksen ajelu ei ole helppoa. Ensin onkin usein helpompi trimmata pitkät ihokarvat lyhyiksi pienillä saksilla. Sen jälkeen tehtävä pesu huolellisesti saippualla on kohdillaan.

Aluksi on hyvä kokeilla ajaa joitain karvoja pois, karvan kasvusuunnan mukaisesti. Vasta kun karvasta on jäljellä vain pieni sänki, voi sileän lopputuloksen ajaa karvan kasvusuunnan vastaan. Tämä voi kuitenkin olla iholle järkytys ja siksi esimerkiksi karvan kasvusuuntaan nähden tai jopa poikittain sen kasvuun suunnattuna ajelu voi olla miellyttävämpää. Häpyalueen sheivaamiseen on aina hyvä käyttää vaahtoa ajelun helpottamiseksi.

Jälkihoito

Sheivaamisen lopuksi, ihoalueen pesun jälkeen voi vielä tarkistaa lopputuloksen. Yksittäinen karva on helppo nyppäistä pois pinseteillä, ajamaton alue kaipaa uudelleen partaterän käsittelyä. Varo liian kuuman veden käyttöä juuri ajellulle alueelle ja parempi onkin suihkuttaa varovasti hajustamatonta mietoa saippuaa käyttäen alue viileällä vedellä. Älä hinkkaa tai ärsytä ihoa enempää ja kuivaa ihoalueet hellästi pyyhkeellä taputellen, jottet ärsytä ajeltua aluetta. Kuivaamisen jälkeen, desinfioivat after shave- voiteet, öljyt tai vedet on suositeltavia. Se pienentää ihohuokosia, desinfioi karvatupen ja hoitaa ihoa. Mieto desinfiointiaine tai lääkekäyttöön tarkoitettu alkoholi ajaa saman asian, mutta ei sisällä ihoa hoitavia aineisosia, jolloin perusrasvan levitys jälkeenpäin voi olla kohdillaan. Hiertyviin ja helposti hikoileviin alueisiin vauva talkin käyttö voi auttaa, ettei karvatupet pääse tulehtumaan. Talkki on myös hyväksi alapään häpykarvoituksen ja bikinirajan viimeistelyyn. Suuren suosion brasilialaisen sheivauksen ja bikinirajojen jälkihoitoon on saanut RFSU:n intiimialueiden karvojen poistoon tarkoitettu after shave- voide, joka myös vähentää punaisia pilkkuja ja kutinaa sheivauksen jälkeen. Tuotetta voi toki käyttää muullekin ihoalueelle. Sauna, uiminen ja auringonotto juuri ajellulle iholle ei kannata tulehtumisvaaran vuoksi ja hikoilua vaativaa aktiviteettiakin kannattaa vältellä ensimmäiset tunnit ajelun jälkeen. Tulehtunut karvatuppi kannattaa aina käydä näyttämässä lääkärillä.