Partaterällä tehty karvojen poisto katkaisee karvan ihon tasolta jättäen ihon sileäksi ja karvattomaksi. Mutta koska karva kasvaa uudelleen, on joillakin naisilla sama urakka edessä joka päivä tai sänkeä voi jopa tulla jo muutamassa tunnissa. Toisilla taas saattaa sileä iho kestää päiviä. Kunnollinen sheivaustapa on tästä syystä hyvä oppia jos partaterä sheivaus tulee olemaan valintasi karvojesi trimmailuun.

Sheivaus Tekniikka

Edellisessä kappaleessa puhuttiin terän valinnasta sekä ennakkovalmisteluista, joissa keskusteltiin tarpeesta lisätä ajoon ihokarvojen karvanpoistovaahtoa tai muuta tuotetta, joista vaahto kuitenkin tehokkaimpana. Joidenkin naisten iho sallii ajamisen ilman vaahtoa. Jos terä liukuu iholla hyvin ja katkaisee karvan siististi ilman minkäänlaista ihoärsytystä, voi vaahdon jättää pois. Joskus on helpompi ja selkeämpi ajella ihoalue, kun sen karvoitus on näkyvillä ja näet myös mihin suuntaan karva kasvaa verrattuna vaahdon alla niin sanotusti sokkona ajamiseen. Vaahdon kanssa ajeltuna kuitenkin iho kestää ajelun paremmin ja tästä syystä on kuitenkin suurimman osan naisista käytössä päivittäisessä siistimisessä.

Vaahdot ja muut aineet myös pehmittävät karvaa, suojaavat ihoa, antavat parempaa liukua ja desinfioivat ajaessa. Jotkut tuotteista sisältävät myös hoitoaineita, jotka eivät huuhtoudu iholta pois vaan antavat hieman suojaa iholle ajelun jälkeen. Jos karvoja on paljon, voi vaahtoa käyttäessä tai ilman jäädä terä jumiin sen täyttyessä karvoista ja useinkaan pelkkä juokseva vesi ei auta saamaan terässä roikkuvia karvoja pois. Astia täynnä puhdasta vettä on paras ratkaisu. Kun aloitat ajamisen, ota yksi leikkaava liike vastapäätä karvan kasvusuuntaan silloin, kun karvoitus ei ole runsasta, todella paksua tai pitkää, kuten usein säärissä. Yksi liike saa olla yhtä pitkä kuin terässä on tilaa ottaa leikkaantuvia karvoja vastaan. Sen näet terää katsoessasi, kuinka täyteen terä on tullut. Sen jälkeen huuhdo terävällä edestakaisella liikkeellä vesi astiassa terästä karvat pois ja tarkista että terä tuli puhtaaksi ennen seuraavaa osiota. Toista sama koko alueelle.

Varo pientäkin sivuttaisliikettä, sillä partaterällä saa todella helposti haavauman iholle. Vedä aina terää täysin suorassa linjassa terän vartta kohti. Jos haavauma tai verta vuotava ärtynyt katkenneen karvan kohta tulee, painele siihen desinfioivaa ainetta ja puhdas pieni pala vessapaperia verenvuodon tyrehdyttämiseksi. Ota aina mieluummin liian pieni iho-alue kerrallaan kuin liian suuri, jotta ylimääräiseltä ihon ärsytykseltä vältytään. Kun tulet kohtaan, jossa terä ei osu kokonaan iholle vaan esimerkiksi polven kohtaan, jossa terä osuu vain pieneltä osuudelta ihoon, ota oikein hellä ote varresta ja varovasti käy kova kohta läpi, jottet paina liikaa tai lipsauta terää sivuttain ja saa näin ollen haavaumia jalkaasi. Varo luomia, haavoja ja arpia, älä ajele niiden päältä. Kainaloiden ajaminen aloitetaan alhaalta ylöspäin.

Ota varovasti kohta kohdalta suorilla ylöspäin liikkuvilla liikkeillä koko kainalo ja sen lähialue. Bikinirajan trimmailussa koita löytää asento, jossa saat nivusien alue aukeamaan kokonaan, jotta koko ajeltava ihoalue on kireä ja näkyvissä, tarvittaessa auta toisella kädellä pingottamaan ihoa kevyesti. Ajele reidestä alkaen kohti häpykarvoitusta ja varo nivusissa olevaa jännettä, sen päältä käytä samaa tekniikkaa kuin polven kohdalla. Jos et pääse suoraan näkemään koko ajettavaa aluetta omilla silmilläsi, ota liikuteltava peili avuksesi, ja älä koskaan ajele ihokarvojasi ilman näköyhteyttä ajeltavaan alueeseen. Näin vältyt ikäviltä sattumuksilta ja et vahingoita itseäsi tahattomasti ajelun seurauksena. Myös piilossa olevat luomet ja muut ihon näppylät, voivat yllättää, joten varovaisuutta sheivaamiseen.