Nopea ja helppo ratkaisu karvojen ajamiseen on partaterä. Teriä on kuitenkin iso liuta erilaisia. On kääntyviä ja joustavia malleja, jotka on tehty parran ajoon ja on erikseen sitten naisille tehtyjä aloe veraa sisältäviä neliteräisiä teriä. On kertakäyttöistä terää ja vaihdettavaa. Terä merkitsee paljon, millaista jälkeä sillä saa ja kuinka sheivaaminen tapahtuu. Monet suosivat käytössään neliteräistä, joustavapäistä partaterää, johon voidaan hankkia uusi terä, koska kokevat sen olevan hellävaraisempi iholle. Mutta moniteräisessä terässä terien välien ollessa todella pieniä, on enempi karvaisen vaikea saada karvoja ajeltua iholta edes muutamaa senttimetriä, ennen kuin terä on jo tukossa karvoista.

Tästä syystä monet tykkäävätkin yksi tai kaksiteräisestä edullisesta niin sanotusta kertakäyttö mallista, sillä terällä saa suuremman ihoalueen vedettyä kerralla verrattuna moniteräiseen sisareensa. Iholle ystävällisempi on moniteräinen terä, mutta usein herkkähipiäiset omaavatkin myös hennon karvoituksen kun taas paksumpi nahkaisen naisen karvoituskin on usein paljon runsaampaa sekä paksumpaa. Eroja löytyy, me kaikki olemme täysin uniikkeja tapauksia ja siksi kaikkein paras vaihtoehto etsiessäsi sitä oikeaa partaterääsi, voit alkuun hankkia muutamankin erilaisen ja tehdä ihan testiajelua mikä terä voittaa luottamuksesi. Joskus voi olla jopa niin, että käytössäsi on useampi eri terä, esimerkiksi toinen bikinirajoille ja kainaloiden paksummalle karvoitukselle, toinen herkemmälle iholle ja toinen sääri- reisi tai käsikarvojen ajeluun.

Ennakkovalmistelut

Tärkein asia, ennen ajelun aloittamista on varmistaa, että terä on kunnossa ja puhdas. Likaisella tai varsinkaan ruosteisella terällä voi saada paljon harmia aikaiseksi. Kunnolla tulehtunut ihohuokonen on järkyttävän kipeä kokemus varsinkin nivusissa sekä kainaloissa ja joskus se vaatiikin jopa antibioottikuuria ja pahimmassa tapauksessa myös leikkausta. Asialla ei kannata pelleillä ja mieluummin jättää ajamatta kuin käsittelee herkkää ihoa ja alueita, joissa imusolmukkeet ovat lähellä, vain puhtaalla ja uudella terällä. Toisekseen on myös varmistettava, että iho on puhdas ennen aloittamista. Kuuma suihku pehmentää karvoja, joka tekee niiden sheivaamisestakin helpompaa. Suihkun jälkeen iho on parempi kuitenkin kuivata pyyhe kuivaksi ennen sheivaamista. Rasvat ja öljyt vaikeuttavat urakkaa, joten parempi on jättää kaikenlainen rasvan lotraaminen sheivauksen jälkitouhuiksi. Jos ajettavalla alueella on vielä jäämiä öljystä tai rasvasta, on se puhdistettava terän tukkeentumisen vuoksi pois miedolla saippualla. Kun partaterä on valmis ja puhdistettu esimerkiksi tulikuumalla vedellä tai desinfiointiaineella tai alkoholilla ja iho on pesty saippualla ja taputeltu kuivaksi, voit levittää karvojen ajamista helpottavan geelin, vaahdon tai voiteen käsiteltävälle alueelle.

Voide ja geelimäinen ajovoide kuitenkin tukkii todella helposti terän, jolloin ajaminen vaikeutuu huomattavasti. Siksi kaikkein paras, jos ylipäätään karvanajo aineita haluaa käyttää, vaihtoehtona vaahto on paras. Miesten partavaahdot toimivat yhtä hyvin ja laadukkaasti kuin naisille suunnatutkin ja usein ovat edullisempia ostaa. Tosin miehille suunnatut tuotteet saattavat tuoksua hyvinkin miehekkäälle ja haju ei välttämättä lähde pesussakaan kokonaan pois. Jos haluat sheivata ihokarvasi suihkussa, on vaahdon tai minkään muun aineen käyttö hankalaa ja silloin kannattaakin panostaa terään, jossa on karvanpoistoa helpottavaa ainetta jo terän yläpuolella valmiina kiinteästi. Aine liukenee terän kasteltuasi. Suihkussa useinkaan valaistus ja asennot eivät ole ihanteellisia, joten suosituksena olisikin ajelu paremmassa valaistuksessa. Esimerkiksi nostamalla jalka wc-pytyn kannen päälle, on usein todella helppo käsitellä yksi sääri kerrallaan ja myös bikinirajojen ajaminen helpottuu tässä asennossa, jos jalkaa taittaa vielä ulospäin asentoon, jossa jalan ja nivusien välikohta saadaan aukeamaan kunnolla ja iho hieman kiristettyä.