Karvojen poistoon on kehitetty monenlaisia erilaisia keinoja. Ehkä kaikkein yleisin ja käytetyin keino on karvojen partakoneen terällä sheivaaminen. Nykyään teknologia on kuitenkin hyvin kehittynyttä ja jopa karvojen koneellinen laserpoisto on mahdollista. Keho ja karvat reagoivat kuitenkin eri keinoihin eri tavalla. Menetelmä joka sopii yhdelle henkilölle, ei välttämättä sovi lainkaan toiselle. Kokosin yhteen parhaimpia keinoja karvojen poistoon. Ne eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä ja kuten jo mainitsin, kaikki keinot eivät sovi kaikille. Toisilla on erittäin herkkä iho ja tällöin kovempi käsittely ei sovi näille henkilöille. Toisten vahva iho kestää kovempaakin käsittelyä. Jokaista ensimmäistä kertaa kannattaa aina kokeilla ensin vain pienelle ihoalueelle ja täten testata miten oma iho reagoi tiettyyn karvojenpoisto menetelmään.

Kotikäyttöiset karvanpoistomenetelmät

Yleisin kotona tehtävä karvojen poisto tapahtuu sheivaamalla karvat siihen tarkoitetulla terällä. Sheivaaminen on helppo ja nopea keino katkaista karvat, jolloin sheivattavasta alueesta tulee sileä ja karvaton. Tämä keino ei kuitenkaan poista karvoja pysyvästi vaan ne kasvavat uudelleen takaisin. Se ei myöskään sovi kaikkein herkkäihoisimmille ihmisille, sillä sheivaus ärsyttää helposti ihoa. Hyviä puolia siinä on että se on nopeaa ja edullista. Erilaisilla karvojen poisto geeleillä ja vaahdoilla on samat vaikutukset kuin sheivaamisellakin. Ne tuhoavat ihon pinnalla olevat karvat, mutta eivät poista koko karvaa karvatuppineen. Aineet vaikuttavat kuitenkin hieman ihon pinnan allekin, joten käsitelty alue saattaa pysyä karvattomana aavistuksen pidempään kuin sheivatessa. Tämä menetelmä ärsyttää herkästi ihoa ja aine tulee aina testata iholle ennen käyttöä.

Kotikäyttöiset karvanpoistomenetelmät

Pinsetit ovat oiva apuväline erityisesti yksittäisten häiritsevien karvojen poistoon. Pinsettejä valitessa kannattaa kiinnittää huomiota niiden kärkiin joiden kuuluisi olla ehjät ja tasaiset jotta niillä saa hyvän otteen karvoista. Pinseteillä poistamisen hyvä puoli on se että ne poistavat karvat karvatuppineen jolloin seuraava karva kasvaa hitaammin ja luonnollisemmin. Pinsetit ovat hyviä erityisesti karvojen poistoon kasvoista. Epilaattorilla on helppo poistaa karvat jaloista ja käsistä. Se on kuitenkin sen verran epämiellyttävän tuntuinen toimenpide, että yleensä sitä ei haluta tehdä herkemmille ihoalueille. Karvojen pitäisi poistua kokonaan karvatuppineen, joka hidastaa seuraavan karvan kasvua huomattavasti. Vahaus on vanha menetelmä jossa vaha levitetään iholle ja se tarttuu tiukasti karvoihin. Tämän jälkeen vahan päälle laitetaan kuitukankainen liuskan kappale ja se irrotetaan nopealla liikkeellä vastakarvaan. Vahauksen hyviä puolia ovat se että suurin osa karvoista irtoaa kokonaisuudessaan ja sen voi helposti tehdä kotona. Sokeroinnissa käytettävä sokerimassa on 100% luonnonmukaista ja tekniikka on lähes sama kuin vahauksessa. Sokerimassa levitetään kolmesti iholle jotta se varmasti tarttuu jokaiseen karvaan. Tämän jälkeen se poistetaan myötäkarvaan kättä heilauttamalla. Sokerointi on vahausta tarkempaa työtä ja se voidaan suorittaa kosmetologilla tai muulla alan ammattilaisella. Lopputulos säilyy pitkään ja se on vähän vahausta kalliimpaa.

Karvanpoisto laserilla

Karvojen pysyvä poisto tapahtuu laserilla ja valoimpulssi hoidoilla. Näitä tekevät Suomessa esimerkiksi yksityiset lääkäriasemat sekä plastiikkakirurgit. Laserpoisto on yleensä aika kallis toimenpide ja myös kivulias. Valo tuottaa lämpöenergiaa joka kulkee karvan pigmentin avulla ihon alle. Se kulkeutuu karvatuppeen asti ja heikentää siellä karvan verenkiertoa. Toistuvilla hoidoilla karvatupen toiminta saadaan loppumaan.

Karvanpoisto laserilla

Laserhoitoja ei yleensä suositella alle 30-vuotiaille miehille sekä vielä lapsia suunnitteleville naisille kehon hormonitoiminnan takia joka voi uudelleen aktivoida karvatupen toiminnan. Lopputulos riippuu käytettävästä laitteesta, karvan väristä ja paksuudesta sekä asiakkaan iästä ja hormonitoiminnasta. Mitä suurempi alue käsitellään, sitä kalliimpi toimenpide se on. Hoitokertoja on noin 4-10 riippuen hoidettavasta alueesta sekä asiakkaasta.