Kun haluamme hemmotella itseämme, hiustenhoito ei ole aina ensimmäisenä mielessämme. Unohdamme usein, miten hiuksemme kärsivät lämpökäsittelyn, hiusten värjäyksen ja muiden kemiallisten tuotteiden takia. Meillä on miljoona erilaista tapaa, jolla voimme vahingoittaa hiuksiamme, onko se sitten viikoittaista uintia tai vain olematta auringossa suojaamattomana. Joten miten voimme hemmotella hiuksiamme? Näillä vinkeillä pääset alkuun.

Kun on kyse terveistä, kauniista hiuksista, sinun täytyy aloittaa tutkimalla asiaa ulkoakäsin. Aivan kuten ihosi ulkonäkö heijastaa terveellistä ruokavaliota, niin myös hiukset. Ravitsemukselliset puutteet ja yksinkertainen huono omahoito voivat johtaa karkeisiin, kuiviin tai elottomiin hiuksiin. Sen lisäksi, että annat hiuksillesi terveen pohjan kasvaa, on myös kotona korjaustoimenpiteitä, jotka voivat tarjota yksinkertaisia ​​lisäetuja.

Hunaja

Hunaja on luonnollinen kosteuttava aine, hunaja on hyvä, jos kärsit kuivista, vaurioituneista hiuksista. Hiero noin puoli kupillista hiuksiin ja anna sen vaikuttaa noin 20 minuuttia. Huuhtele huolellisesti hiukset lämpimällä vedellä. Manduka-hunaja on paras, mutta raakahunaja toimii myös hyvin. Voit sekoittaa munankeltuainen tai jopa jotakin haudutettua avokadoa kosteuden lisäämiseksi.

Omenaviinietikka

Omenaviinietikka toimii hiusten follikkelien pehmentämiseksi ja sileyttämiseksi samalla kun poistetaan varovasti ylimääräisiä öljyjä. Käytä etikkaa hiusten huuhteluun. Laimennetaan muutama ruokalusikallinen vedessä ja huuhtele hiukset pesun jälkeen. Anna istua muutaman minuutin ajan ennen huuhtelua. Pistävä haju häviää ja jättää hiuksesi pehmeän tuntuiseksi. Terveiden hiusten edistäminen on vain yksi hyöty omenaviinietikasta, tästäkin aineesta on moneen.

Kookosöljy

Kolmas loistava keino kuiville ja vahingoittuneille hiuksille on kookosöljy. Etenkin jos pidät luonnollisimmista ja yksinkertaisista tuotteista, joita sinulta löytyy jo keittiöstä ja kylpyhuoneesta. Hiero kookosöljyä latvoihin ja päänahkaan asti, jos hiuksesi ovat todellisen tehokosteutuksen tarpeessa ja huuhtele se huolellisesti. Mitä pidempään annat sen vaikuttaa, sitä enemmän se pystyy hemmottelemaan hiuksiasi. Joten anna se vähintään 20 minuuttia ennen huuhtelua lämpimällä vedellä.

Leivinsooda

Jos öljyinen päänahka on ongelma, tarvitset jotain, joka ratkaisee ongelmasi. Leivinsooda poistaa hilsettä ja ylimääräisestä öljyä päänahasta. Sekoita noin neljäsosa kupillista leivinsoodaa veteen. Kaada pään päälle, varovasti, ettei ruokasooda pääse silmiin. Anna vaikuttaa noin 5–10 minuuttia ennen huuhtelua.

Olut

Olut  ei ehkä ole ensimmäinen valintasi tai edes viimeinen, mutta olut on loistava, eloton hiusten pelastaja. oluen sisällä oleva hiiva auttaa parantamaan hiuksia. Mother Nature News suosittelee käyttämään olutta, sekoittamalla sitä teelusikalliseen auringonkukkaöljyä. Levitä seos puhtaille, kosteille hiukselle ja anna sen vaikuttaa noin 15 minuuttia ennen huuhtelua.

Aloe Vera

Aloe veran suosio hiusten hoidossa on kiistaton. Sen kosteuttavat ominaisuudet voivat suuresti lievittää liiallista kuivumista ja kutinaa. Valmistele aloe veran tuoretta geeliä tai osta sitä valmiina. Levitä tuore aloe vera geeli hiuksiin ja päänahkaan. Anna sen istua hiuksissa noin 15 minuuttia. Pese hiukset normaalisti shampoolla.

Aloe Vera

Vihreä tee

Voit käsitellä rasvaisia ​​hiuksia vihreällä teellä. Vihreä tee sisältää tanniinihappoa, joka toimii kiristävänä ja auttaa vähentämään hiusten öljyisyyttä. Keitä annos vihreää teetä. Anna sen jäähtyä 60 minuuttia. Kun hiukset on pesty, huuhtele se laimealla teesekoitteella varmistaen, että peität päänahan ja hiukset. Anna teen vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Sitten huuhtele vedellä tavalliseen tapaan. Terveille hiuksille on yksi salaisuus, syö terveellisesti ja monipuolisesti. Toinen salaisuus on, että käytä hiusten hellimiseen luonnollisia aineita, joita ei ole ladattu turhilla lisäaineilla ja hajusteilla. Sinun ei tarvitse tuhlata omaisuutta hienoihin tuotemerkkeihin ja hoitoihin, kun sinulla on tehokkaita ja edullisia ratkaisuja omassa keittiössäsi.