Ihmiset ympäri maailmaa alkavat tiedostamaan ja myöskin kyseenalaistamaan suurien kosmetiikkayrityksien etiikat ja toimintatavat. Kauneusalan tuotteiden täytyy olla yhä enemmän ja enemmän läpinäkyviä niin tuoteselostuksiltaan kuin valmistusperiltään, jotta valveutunut kuluttaja-asiakas on sen valmis ostamaan. Eläinkokeet eivät saa kannatusta eikä kauneudenhoitoalalla haluta enää moisesta kuullakaan. Nyt köyhissä maissa tuotetut tuotteet alkavat saada paljon painostusta työntekijöiden työolojen kohentamiseksi ja tehdastyöläisien sekä raaka-aine tuottajien oikeuksia halutaan kohentaa. Kuluttajat haluavat läpinäkyvyyttä, luomua ja hyviä tekoja. Tästä syystä on myös noussut esille mahdollisuus tee se itse-kosmetiikkaan, jolloin kaupallinen kosmetiikka ja hyvinvointituotteet voidaan kokonaan jättää kuvioista. Sosiaalinen media on täynnä erilaisia vinkkejä ja konsteja naisille kuin miehillekin, kaikenlaiseen kauneudenhoitoon varpaista päälakeen. Turvallinen ja ekologinen luomukauneudenhoito on siis mahdollista ja ainesosat löytyvät hyvinkin edullisesti, jopa ilmaiseksi. Suomessa luonnosta voidaan jo ihan takapihalla poimia tykötarpeita jos jonkinlaiseen luomuhoitoon. Piharatamoa muun muassa on käytetty jo vuosikymmeniä haavojen hoitoon ja ihottumiin sekä auringonpolttamiin. Erilaisia ruusuja sekä muita tuoksuvia kasveja sekoitettuna öljyyn on myös käytetty iät ja ajat parfyymin tavoin tai hius- ja iho öljyksi. Monet eteeriset öljyt ovat valloittaneet markkinoilla tuoksukynttilöistä aknen hoitoon. Eli trendikäs tee se itse kosmetiikka ei ole vain uusimpia kauneustrendejä vaan myös vanhan kansan kauneuskikkojen leviämistä suuremmalle yleisölle nykyajan verkostoitumisen ja tiedon saannin ja jakamisen helppouden vuoksi.

Ideoita joka lähtöön

Parhaat ideat saavat eniten huomiota ja näin ollen on helppo löytää itsellensä sopivat helposti hakukoneita ja sosiaalista mediaa hyväksi käyttäen. Hakusanalla tee se itse kosmetiikka tai kauneudenhoito kotikonstein voi toimia yhtenä esimerkkinä hyvästä tutkimusmatkailusta tämän kauden kosmetiikan maailmaan.

Tee se itse-kauneudenhoito ideoita:

Kahvikuorinta. Sekoita tuoreita kahvinpuruja muutamaan lusikalliseen hunajaa. Sekoita joukkoon teelusikallinen sokeria ja tilkka sitruunamehua. Hiero hellästi pyörivin liikkein iholle ja kasvoille varoen silmänympärysihoa. Anna hunajan ja kofeiinin vaikuttaa muutaman minuutin iholla, jonka jälkeen huuhtele iho puhtaaksi lämpimällä vedellä. Hoidon jälkeen iho on pehmeä ja elävöitynyt ja raikas kahvin tuoksuinen.

Hampaiden valkaisu ja puhdistus. Sekoita kukkurallinen ruokalusikallinen ruokasoodaa muutama tippa sitruunamehua. Varmista, että seos vastaa hammastahnan paksuutta, lisää soodaa tarvittaessa, jottei seos ole liian juokseva. Pese hampaat varovasti seoksella, vältä liikaa ikenien hankaamista, sillä ruokasooda voi ärsyttää herkkiä ikeniä. Huuhtele normaaliin tapaan. Toista kerran tai kaksi kuukaudessa.

Luonnollinen hiili-kulmakynä. Etsi sopivan paksuinen noin lyijykynän kokoinen kuiva palanen puhdasta puuta ja veistä toinen pää jäljittelemään kynän kärkeä. Polta kärki mustaksi ja käytä kuin kulmakynää!

Huulet hehkuvaksi: Purista muutama tippa punajuuri mehua pieneen astiaan. Sekoita joukkoon puolikas teelusikallinen kookosöljyä ja pakasta astia. Säilytä pakkasessa ja sudi huulille kun haluat pientä loistetta päivään.

Kiiltoa antava hiusmaski. Riko ja sekoita raaka kananmuna astiaan. Älä vaahdota, mutta varmista että keltuainen on sekoittunut tasaisesti seokseen. Lisää seokseen ruokalusikallinen öljyä. Parhaiten käyvät oliiviöljy tai hamppuöljy, mutta myös rypsiöljy tai esimerkiksi auringonkukka öljy. Lisää ripaus suolaa. Sekoita osa kerrallaan seos hiuksiin sekä päänahkaan. Anna vaikuttaa 10-15 minuuttia ja pese seos pois, jonka jälkeen jatka hiusten hoitoa shampookäsittelyllä sekä hoitoaineella. Huomioi, että hoidon vaikutuksen aikana ei kannata saunoa tai olla kuumassa, jottei kananmuna kypsy hiuksiin kiinni. Myöskin pesu ja shampookäsittely hoidon jälkeen tulee tehdä viileällä, alle kädenlämpöisellä vedellä.

Monesti ainesosat luonnollisessa kauneudenhoidossa ovat yksinkertaisia ja kutakuinkin turvallisia käyttää, mutta mahdollisuus allergisen reaktioon on sama kuin kaupallisessa tuotteessakin. Kokeile ja testaa siis turvallisesti, ideoi ja jaa omat löydöksesi muiden iloksi. Kauneudenhoidon ei tarvitse olla monimutkaista ja jo pienellä vaivalla voit saada suuria tuloksia!