Kutiavat punaiset näppylät ovat arkinen asia koti-taiturille, joka ajelee nopeasti bikinirajansa suihkussa. Säärikarvat saavat kasvaa lähes läpi talven, koska kukaan ei ole niitä näkemässä. Kesällä tulee taasen paniikki, kun mustat soirot pilkistävät hameen alta. Ponin häntää korjatessasi työpaikan kahvipöydässä, mietit hiljaa mielessäsi tulikohan ne pusikot sheivailtua, vai ajatteleekohan jokainen joka näki, että olet feministisyyttä kannattava kainaloiden ajamisen jättänyt nainen. Karvat ovat aina kiusaksi ja trendit muuttuvat, mikä parhaaksi tavaksi trimmailuun omaan lompakkoon ja omalle iholle sopivana? Poimi vinkit tästä.

Vaihtoehtojen Maailma

Komeat puskat kainaloissa. Naisellisuutta hehkuva häpykarvoitus. Sukkahousujen peittämät sääret tekevät turhaksi säärien ajelun. Antaa kaikkien karvojen kasvaa vaan. Näin ajattelee osa naisista ja miehistä. Toinen laita taas ajattelee karvoituksen olevan epäsiisteyden merkki. Kyllä kunnon nainen pitää huolta itsestään ja ajaa häiritsevät ihokarvat pois. Häpy- ja kainalokarvoista tulee hajuhaitta. Hehkeät jalat ovat karvattomat. Posliini sen olla pitää. Vaihtoehtoja on siis tarjota jokaiseen makuun. Se on täysin oma päätöksesi, minkälainen on karvoituksesi. Toki joissakin ammateissa, esimerkiksi vesiurheilun parissa tehtävässä edustustyössä usein vaaditaan häiritsevien alapääkarvojen siistimistä. Samoin joissakin urheilulajeissa kuten uinnissa karvattomuus on urheilusuorituksen kannalta tärkeää. Joskus ihosairauden takia pitää ajaa tai olla täysin ajelematta. Ja joskus puhtaasti hajuongelmien takia, on syytä karvoitus pitää kurissa. Kulttuurikin suuresti vaikuttaa miten sosiaalinen ympäristö suhtautuu asiaan. Mutta pääasiallisesti, asian pitäisi olla aivan sinun oma henkilökohtainen mieltymys.

Mitä Karvojen Trimmailu ja Karvanpoisto Tuotteita on Tarjolla

Pysyvin ja kallein vaihtoehto on karvojen poisto laserin avulla, joka poistaa yksitellen karvan karvatupen ja näin ehkäisee sen uutta kasvua. Toimenpide on jotakuinkin kivulias, mutta kertohoidolla pääsee jo sellaisiin tuloksiin, että karva ei kyseisestä huokosesta enää kasva ikinä takaisin. Tällaisen hoidon hinta on erittäin kallis ja ei sovikaan jokaisen budjetille. Poistosta täytyy myös olla yhtä varma kuin tatuoinnista. Tulos kun on ikuinen.

Pidempi aikaisempia, muttei pysyviä ratkaisuja saa vahauksesta sekä sokeroinnista. Karvojen vahauksessa käytetään tuhtia vahaa tarraamaan karvaan tyvestä asti kiinni ja vahan avulla karva vedetään pois karvatupesta nopealla liikkeellä karvan kasvusuuntaan vastapäiväisesti. Sokeroinnissa tuhdin vahamaisen sokerimassan avulla tehdään samankaltainen hoito tarvittaville iho-alueille, mutta hoito on hellävaraisempi kuin vahaus ja sillä myös usein lähtee pois pienemmätkin ihokarvat kuin vahauksessa. Hellävaraisemmaksi sokeroinnin tekee se, että karvat vedetään ulos karvan kasvusuunnan mukaisesti ja ne lähtevät näin ollen luonnollisemmassa asennossa. Sokerointi on usein kuitenkin hintavampi hoito kuin vahaus. Kolmantena samantyyppisenä vaihtoehtona on epilointi, nyppiminen ja niin sanotun karvanpoisto narun käyttö, joissa kaikissa on sama toimintaperiaate. Karva irrotetaan kokonaan, jolloin lopputulos säilyy niin kauan kunnes uusi karva kasvaa. Yleensä kesto on noin neljä viikkoa ja uusi kasvava karva on pehmeää ja ohutta.

Karvan kokonaan poistamisen lisäksi on olemassa erilaisia vaahtoja, geelejä ja karvanpoisto-voiteita, jotka pehmittävät olemassa olevan karvan ja “katkaisevat” sen kemiallisesti hieman syvemmältä kuin ihon pinnasta. Hoito on edullista ja helppoa tehdä kotona valmistuotteilla ja tulos kuitenkin kestää päiviä pidempään kuin pelkkä partaterällä ajaminen, joka taasen katkaisee karvan ihon pinnasta, josta se helposti kasvaa takaisin päivän aikana. Kuitenkaan kaikkien ihot eivät kemiallista karvanpoistoa kestä. Ja taasen häpykarvoitukseen sekä paksulle karvalle hoito ei sovellu. Karvojen poisto on kautta aikojen ollut epämiellyttävä, aikaa vievä kauneudenhoidon kesto puheen-aihe. Vieläkään ei ole löydetty jokaiselle sopivaa karvojen poistoa, joten näistä vaihtoehdoista ei muuta kuin kokeilemaan ja testaamaan omat suosikit, jotka sopivat omalle iholle ja lompakolle!